Tuntikuvaukset

Aamujumppa (leidijumppa)

Aamujumppa on monipuolinen tunti, joka voi tuoda tullessaan mitä vaan! Teemaa siis vaihdellaan: askellusta, keppijumppaa, monipuolista lihaskuntojumppaa oman kehon painolla tai välineillä, lihashuoltoa... Lämmin tulee varmasti ja hyvä mieli!

Fit aerobic 

Fit aerobic 45 min on vanha kunnon aerobic-tunti kera pötkömusan Jane Fonda-tyyliin! Liikesarjat vaihtelevat keskivaikean ja vaikean välillä, joten toimii myös hyvänä aivojumppana. Hiki on tosin taattu myös! Mahdollisesti pieni lihaskunto-osuus lopussa, mikäli askelten lento ei vie mennessään. 

Fysiojumppa (yli 60-v.)

Fysioterapian ammattilaisen ohjaamia tehokkaita ja turvallisia kehonhallinta-, liikkuvuus- sekä keskivartalon harjoituksia ilman hyppyjä. Musiikki ja erilaiset välineet piristävät tunteja. Ohjaajana Fysioterapeutti ja PhysioPilates-, Spiraalistabilaatio-, Footbic- ja Modern Nordic Walking-ohjaaja Minna Setälä/Haminan Fysioterapia Ky

HIIT

HIITin nimi tulee sanoista High Intensity Training eli kovatehoinen intervalliharjoittelu. Nimeä ei kannata pelästyä, koska vaikka tarkoitus on haastaa itseään, jokainen voi tehdä toistoja omaan tahtiin! Harjoitus on kestoltaan lyhyt - vain 30 min -  ja aikaan mahtuu alkuverryttely, 15-20 min työosuus ja lyhyt loppuverryttely. Harjoituksen työosuus tehdäänkin napakasti niin, että syke nousee ajoittain lähelle maksimia. Intervalliharjoitus tarkoittaa sitä, että reippaat, sykettä nostavat ja rauhallisemmat, sykettä laskevat osuudet vuorottelevat. Jos kuntoilurutiinisi sisältää pääosin tasaisella vauhdills/sykkeellä tapahtuvaa aerobista liikuntaa (esim. kävely), tarjoaa HIIT harjoitteluun tervetullutta vaihtelua! Otathan kuitenkin huomioon, että jos elämäsi on tällä hetkellä muutenkin kiireistä ja stressaavaa, HIIT ei välttämättä ole silloin paras harjoittelumuoto, vaan liikunnan tulisi olla rauhallisempaa ja palautumista edistävää.

Jooga Yin&Yang 

Jooga Yin&Yang on yhdistelmätunti liikkuvaa, dynaamista joogaa (yang) ja rauhallista, palauttavaa joogaa (yin). Alkupuoli tunnista (noin 30min) teemme verenkiertoa vilkastuttavia ja kehoa lämmittäviä joogaliikkeitä ja jälkipuolen tunnista rauhoitumme ja palaudumme yin-joogan harjoituksilla. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Jos kehosi kaipaa huoltoa tai hetki omaa aikaa tulee tarpeeseen, on Jooga Yin&Yang tunti sinua varten.

Kuntosalicircuit

Kuntosalicircuit on harjoitus, jossa käytetään kuntosalin mahdollisuuksia monipuolisesti hyväksi. Kiertoharjoittelussa haastetaan kehon eri osa-alueita, ei ainoastaan pumpata rautaa isomman hauiksen toivossa. Voit olla aloitteleva tai kuntosalin vakiokasvo, tunti antaa varmasti jokaiselle haastetta ja inspiraatiota treenaukseen. Mukana on tuttuja lihaskuntoliikkeitä, mutta paljon myös muuta: joskus liikkeistä saattaa nousta jopa hymy kasvoille... Tule katsomaan! 

Lavis

Lavis eli lavatanssijumppa on tunti, missä kuntoilet hymy huulilla. Jokainen liikkuu yksin ryhmässä, joten tunnille et tarvitse paria ja varpaille tallomista ei tarvitse pelätä. Askelkuvioissa on elementtejä perinteisistä lavatansseista (mm. valssi, tango, humppa, cha-cha ja jive) sekä jumppaliikkeistä. Lavis on hauska tapa hikoilla!

Levytanko

Levytankotunti on monipuolinen lihaskuntotunti levypainoja ja -tankoa sekä oman kehon painoa käyttäen. Tunnin aikana treenataan koko vartalo unohtamatta aivojumppaa: tekniikka on kahvakuulailun tavoin tärkeintä, jotta vammoilta vältytään. Tekniikan ei kuitenkaan tarvitse olla entuudestaan pelkkää timanttia, vaan ohjaaja opettaa turvalliseen liikkumiseen.

Lihaskunto & -huolto

Lihaskunto & -huolto -tunti on perusjumppa ihan kaikille, jotka haluavat tehdä monipuolisesti kehonhuoltoa ja lihaskuntoa lähinnä oman kehon painoa käyttäen. Lopussa on rentouttavat venyttelyt. Tunnilta saa sopivan latauksen alkavaan viikkoon!

RVP/VSP

Tämä lihaskuntojumpan kuningatar pistää kankut koville reisiä, vatsaa ja selkää unohtamatta! Alkulämmittelyssä voidaan käyttää yksinkertaista askelsarjaa, mutta kokonaisuudessaan tunti keskittyy erilaisiin lihaskuntoliikkeisiin joko kehon omalla painolla tai lisäpainoja käyttäen. Eikä tunti ole turhaan seuran suosituin tunti!

Vesijumppa

45min kestävässä vesijumpassa nautitaan veden tuomasta vaihtelusta ja erilaisista mahdollisuuksista. Tunneilla syke nousee ja lihaskunto kasvaa monipuolisten liikkeiden avulla, veden vastusta hyväksikäyttäen. Jumpalla käytetään myös erilaisia välineitä tehostamaan tai tukemaan liikettä. Monitoimialtaan vesijumpassa uintitaito ei ole pakollinen, sillä altaan syvyys on 1,2-1,35m. Vesijumppa on erityisen hyvä liikuntamuoto tuki- ja liikuntaelinongelmaisille hauskuutta unohtamatta! Ja tunnin jälkeen jalat ovat taatusti kuin hiekkasäkit altaasta noustessa!

Yin-jooga

Yin-jooga keskittyy sidekudosten vahvistamiseen sekä sidekudosalueiden aineenvaihduntaan ja energiansaantiin. Yin-jooga vaikuttaa fyysiseen, henkiseen ja energiseen tilaamme. Harjoitus on enemmän sisäinen tutkimusmatka kuin fyysinen suoritus. Palauttava, avaava ja rentouttava harjoitus sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Erilaisilla variaatioilla saamme kaikille asennot soveltuviksi. Yin-jooga-asennot tehdään passiivisesti ja tietoisesti hengittäen sekä painovoimalle antautuen ja niissä viivytään liikkumatta useiden minuuttien ajan. Yin-jooga stimuloi sidekudoksia, tyynnyttää hermostoa ja opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa.


SEURAAVAT TUNNIT EIVÄT OLE TÄLLÄ HETKELLÄ VAKIO-OHJELMISTOSSA:

Kahvakuula 

Kahvakuulatunti tuo taatusti hien pintaan ja on mainio ratkaisu niille, jotka tylsistyvät juoksulenkillä ja punttisalilla! Kahvakuula lajina vahvistaa monipuolisesti koko kehon lihaksistoa sekä parantaa hapenottokykyä. Kehitys lajissa on havaittavissa nopeasti, eikä aikaakaan, kun kuula jo vaihtuu isompaan. Vaikka kahvakuulailu vaatii tekniikkaosaamista, tunnille kannattaa tulla rohkeasti ilman aikaisempaa kokemusta. Tekemällähän sitä oppii! 

Kuntopiiri 

Kuntopiiriin kuuluu lämmittelyosuus ilman askelsarjoja, jonka jälkeen lihaskunto-osuus omalla paikalla tai kiertoharjoitteluna. Tunnilla käytetään myös välineitä tuomaan tuntiin vaihtelua. 

Tehotreeni 

45min kestävä kovatehoinen intervalliharjoittelutunti, jonka tavoitteena on parantaa kestävyyskuntoa ja tehostaa rasvanpolttoa. Treeni koostuu lyhyistä, mutta välillä rankoistakin työosioista ja palautusjaksoista ja sen edut perustuvat juuri treenitehon vaihteluun. Tule rohkeasti kokeilemaan, sillä vaikka teho on kova, niin jokainen voi tehdä liikkeet oman kunnon mukaan! 

Venyttely 

45min kestävä kehonhuoltotunti, jossa kevyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään perusteelliset venyttelyharjoitukset.